Kolme hyvää

Kiitos blogihaasteesta Minna!

Kolme hyvää asiaa päivässäni:

1. Ehdin kouluun, vaikka aamu oli hektinen. Kelloni soi hyvissä ajoin kuudelta, mutta minä näppäränä tyttönä läimäisin torkun sijaan sammutusnappia ja käänsin kylkeä. Havahduin seitsemältä mikä sinänsä ei olisi ollut vielä mikään kriisin paikka, mutta herätessä huomasin puhelimessani viestin, että luokkakaveri jonka kyydissä olin menossa kouluun, olikin sairastunut. Hetken raksutti päässä että mitäs sviidua tässä nyt sitten tekisi! Koulumatka kun on sen 70 kilometriä. Matkahuollon sivut kertoivat, että bussi koululle lähtisi 25 minuutin päästä, mutta senkin bussin lähtöpaikalle oli matkaa kymmenisen kilometriä.. No! Pikana kuteet niskaan ja hampaita harjatessa soittoa taksiin. Onneksi sain pirssin pihaan nopeasti. Heräämisestä taksiin astumiseen kului noin kahdeksan minuuttia 😀 Ja ehdin kuin ehdinkin ajoissa linkka-asemalle, kiitos kuskin kaasujalan!

2. Repustani löytyi suklaalevy. Sain siis nakertaa pari riviä ravitsevaa Marabouta aamiaiseksi bussissa istuessa, enkä kuollut nälkään heti alkutekijöiksi.

3. Olin vienyt juuri edellisenä päivänä koululle vedenkeittimen ja repussani on aina teetä. Aamujen tärkein elinehtokin siis täyttyi, kun pääsin kittaamaan tarvittavat mukilliset elämän eliksiiriä heti koululle päästyäni.

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna:

1. Matka Lappiin, viimein! Lähden alkusyksyllä molempien isoäitieni seurassa viikoksi Pallas-tunturin maisemiin ❤ Olen haikaillut reissua pohjoiseen noin ikuisuuden ja nyt tämä haave viimein toteutuu. Ja todella sopivaan aikaan, miten siistiä päästä tässä kasvi- ja lintubongailuhurmiossa tutustumaan myös Lapin ihanuuksiin!

2. Opintovapaa. Tää on ehkä maailman siisteintä 😀 Viidentoista kuukauden ajan saan opiskella kaikkea mahtavaa ja mulle maksetaan siitä. Melkein hävettää, vaikka aikuiskoulutustuki onkin riittävän pitkän työuran myötä ansaittu etuus. Suosittelen lämmöllä! Käyttäkää hyväksenne jos mahdollisuus on.

3. Täytän kolmekymmentä. En haikaile kohti kaksikymppisyyttä kyllä lainkaan! Tähän ikään mennessä on sentään jo jotenkin päin oppinut tuntemaan itseään ja välittämään yhä vähenevissä määrin muiden mielipiteistä oman elämän suunnan suhteen. Kaksikymppisenä kuvitteli kolmekymppisten olevan tylsiä ikäloppuja – not.

Kolme hyvää asiaa elämässäni:

1. Oma lauma. Sydän on sykkyrällä rakkaudesta minun ihania kotiotuksia kohtaan. Ehkä kaikkein suurimpia onnenhyrskäyksiä elämässäni saa aikaan se, kun katselen miten hyvin kaikki karvanaamani viihtyvät keskenään ja nauttivat toistensa seurasta.

2. Elämäni on juuri mun näköinen. Oon uskaltanut tehdä isoja päätöksiä ja myös pyörtää mielipiteeni tarvittaessa. Ei oo ollut pakko jäädä vakipaikkaan jossa on paha olla tai opiskella sairaanhoitajaksi jos ei huvita. Ei oo pakko hankkia lapsia, ei oo pakko hommata autoa. Uskalsin toteuttaa haaveen omasta puutalosta ja lähteä opiskelemaan juttuja mitkä oikeesti kiinnostaa. Elämäni ei ehkä ole kovin sovinnaista ja saan vauhdikkaiden valintojeni vuoksi usein silmienpyörittelyä osakseni, mutta tää on juuri semmoista, mistä itse nautin.

3. Kohtalon kyydissä hengaaminen. En tiedä miten tää muotoiltaisiin järkevästi 😀 Mutta kun oppi uskomaan, tai tietämään että kaikella tapahtuvalla on jokin tarkoitus, jokin opetus annettavana, niin elämästä on tullut ihan mielettömän paljon helpompaa. Ahdistus on vähentynyt ja silver liningsien löytäminen on joka päiväistä. En todellakaan hihku riemusta vastoinkäymisten edessä tai ole liittynyt Positiivareihin, mutta oon oppinut suhtautumaan ongelmiin ja ennalta-arvaamattomiin tilanteisiin useammin oppimisen kuin harmin tai ahdistumisen kautta. On ihanaa lillua semmoisessa onnellisessa tilassa, jossa luottaa elämän kantamiseen. Tästä pitäisi kirjoittaa ihan oma postauksensa..

Kolme hyvää asiaa minussa:

1. Halu kasvaa henkisesti. Ehkä tästäkin syystä nautin tästä kolmekymppisyydestä ihan erityisen paljon; on jäänyt se nuoremman ihmisen superjyrkkä mustavalkoisuus taakse ja oon alkanut nähdä ja ymmärtää asioita paljon useammilta kanteilta kuin ennen. Omassa päässä on tapahtunut tosi ratkaisevia oivalluksia lempeyden suhteen sekä itseä että muita kohtaan. Haluan oppia koko ajan olemaan entistä parempi ihminen.

2. Epäpinnallisuus. Miten tää kuuluu sanoa 😀 Välitän ulkoisesta olemuksestani koko ajan vain vähemmän ja vähemmän, ja mielestäni se on erittäin positiivinen asia. Hullujen kauneusihanteiden maailmassa kun ei ole helppoa elää. Arvostan persoonallisuutta, mukavuudenhalun toteutumista, hyvää oloa ja terveyttä koko ajan enemmän, ja katson peiliin yhä harvemmin. Ei tää tarkoita sitä, etteikö musta ois kiva näyttää hyvälle, mutta sen painoarvo menee koko ajan alhaisemmaksi tärkeämpien asioiden kiilatessa edelle.

3. Halu auttaa muita. Koen sen jopa kutsumuksekseni. Ja oon tosi iloinen, että luokkakavereista ja Insta-seuraajista ystäviin ja sukulaisiin moni kääntyykin mun puoleen vaikkapa yrttineuvoja kysymään! Haluan levittää hyvää energiaa ja rakkautta omilla keinoillani mahdollisimman laajalle.

Kolme hyvää asiaa blogissani:

1. Aitous. Ei ole maksettuja mainoksia blogiin mitenkään liittymättömistä asioista tai rankasti muokattuja kuvia.No okei, aina sohvapöydällä pyörivän vessapaperirullan ja lattialla vilisevät kaninpapanat yritän yleensä sentään siivota pois ennen kuvien napsimista..

2. Oma osoite. Oon edelleen tosi tyytyväinen päätökseeni lähteä Lilystä ihan omalle tontilleni. Ei ärsyttävää mainoshärdelliä tai oman elämäntyylin vastaista kulutushysteriaa joka nurkalla. Mukavan rauhallista täällä ❤

3. Potentiaali. Oon viime aikoina miettinyt, koittaisinko hyödyntää myös tätä blogia alanvaihtosuunnitelmieni kanssa. Löytyisikö luonnontuotteiden saralta mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita? Kaikkoaisiko lukijat blogin ammatilliseksi kehittämisen myötä vai saisinko niitä lisää? Yksi mun suurista toiveistani tulevan työn suhteen on nimenomaan luonnontuotteisiin liittyvän tietouden levittäminen, ja kirjoittaminen olisi mulle siihen luontainen keino. Pitäisikö tämä pitää vain yksityiselämän höpinäpaikkana ja tehdä (mahdollisesti kaupallisia) yrttihommia, aromajuttuja ja muuta varten uusi sivu, vai oisko kaikki sulassa sovussa keskenään täällä? Tästä ois muuten kiva kuulla lukijoiden mielipiteitä!

Lopuksi vielä haaste jatkamaan matkaansa eteenpäin: Pöpelikössä varmaan haluttaisiin vastata tähän myös, eikö 😉

3 thoughts on “Kolme hyvää

 1. Khiiii joo kyllä halutaan! 😄😙

  Sulla on ehkä maailman mahtavin reppu. Pelastaa (lähes)katastrofiaamun, wow!

  Mitä tuohon sun pohdintaan blogin sisällöstä tulee, niin mun puolesta tervetuloa vaan tänne kaikki yrtti/luonnontuote/sunmuutietous! Kunhan se ei tyystin peitä alleen näitä sun höpsönpöpsöjä tai muita elämäntarinoita, tykkään sun blogista kovin. Ehkä sun ois myös tärkeetä kysyä itseltäsi, että haluatko sinä yhdistää yksityiselämän ja ammatillisuuden – eli oisko se sulle itsellesi ok, että jostain spesifistä jutusta tietoa etsivä saattaa samalla törmätä sun kanin papanoihin tai johonkin syvälliseen pohdintaan aiheesta x.

  Liked by 1 person

  • Mää oon vähä semmonen _koko elämä mukana repussa_tyyppi, just siks et välttyisin kriiseiltä ja pelastaisin mieluusti muutki 😁😁😁 Sit kaikki aina ihmettelee ku kuljen kauhee rinkka seläs koko ajan 😂

   Joo toi on totta kyllä et sit vain tietoa etsivät näkee myös papanat (😂), mut nii no toisaalta, julkinen blogihan tämäkin on niin niillä kriteereillä kirjotan et kuka vaan voi tän lukee, etsi sit mitä vaan. Viime kuukausien aikana tullu useempiki tyyppi livenä sanoon et on lukenu mun blogia ja se on NIIN HÄMMENTÄVÄÄ! Ihanaa ja kivaa ja kamalaa 😂

   Kivoimmalta se itestäki kyl tuntuis laittaa kaikki edelleen vaan sekasin tänne samaan, pelkästään “työblogi” tuntuis ehkä vähän kylmältä.. Vaik toisaalta, noi mun kiinnostuksen kohteet on samat, oli sit ammatillisesti tai “yksityisesti”. Täytyypi pohtia.

   Liked by 1 person

   • No juu tuo on kyllä totta, että sulla “työ” ja “vapaa” on yhtä iloista sekamelskaa ja menee limittäin ja lomittain, joten tuntusko se vähä keinotekoselta repiä niitä väkisin erilleenkään 🤔

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s