Minulla on suunnitelma

Minusta ei tulekaan diplomi-fytoterapeuttia.

BOOM.

Eikö olekin järkyttävää :’D Taaaas minä tuuliviireilen ja muutan suunnitelmiani kesken kaiken. En siis aio käydä loppuun kovasti hehkuttamiani opintoja Frantsilassa kuten olin suunnitellut. Valmistumme sieltä tämän vuoden kesäkuussa yrtttihoitajiksi, ja siitä vielä toisen vuoden verran opiskelua jatkamalla saisi ne fytoterapeutin paperit käteen. Mulle on kuitenkin alkanut jonkun verran kirkastua millaisen työnkuvan haluaisin itselleni tulevaisuudessa, ja se ei olekaan se oma luontaishoitola, mitä olin aiemmin ajatellut. Hierontojen ja muiden fyysisten hoitojen tarjoamiseen keskittyminen ei olekaan mun juttu, vaan oon ihan selkeesti enemmän kiinnostunut

– ayurvedasta

– aromaterapiasta

– luontaistuotealasta

– ravitsemus- ja yrttineuvonnasta

Nämä asiat hahmotettuani uskon, että mun kannattaa fytoterapiaopintojen jatkamisen sijaan tyytyä yrttihoitaja-nimikkeeseen ja käyttää opintovapaan tarjoama aika hyväksi alkaen opiskella näitä spesifimpiä aloja, jotka on ne mun intohimon kohteet. Jo ‘pelkästään’ tää yrttihoitajaksi opiskelu on sisältänyt sekä noita fyysisiä hoitoharjoituksia että paljon teoriaa, eli ihan loistavan pohjan, jonka päälle alkaa rakentaa lisää. Oon itseasiassa aika super innoissani nyt, koska tää opintovapaa mahdollistaa ajallisesti ihan oikeesti nyt melkein mille vain kursseille osallistumisen! Olin tietenkin alunperin laskenut budjettiini Frantsilan tokan vuoden opintojen maksamisen, joten nyt ne rahat tavallaan vapautuu ja voin kohdistaa ne noihin yksityiskohtaisempiin kursseihin ja koulutuksiin. Maailma on taas ihan avoin! Ja yrttihommien opiskeluhan mulla jatkuu joka tapauksessa sillä Henriette Kressin kahden vuoden etäkurssilla, eli yrttipuolen lisätiedon hankkiminen on jo kondiksessa ja maksettuna. Se kyllä harmittaa, että Ayurvedainstituutissa juuri alkaneisiin perusopintoihin en ehtinyt enkä rahallisesti päässyt mukaan eikä uudesta aloittavasta kurssista ole välttämättä tietoa vielä pariin vuoteen, mutta jotain kautta tuota intialaisen viisauden tuntemusta on kyllä syvennettävä. Luonnonvaratuottaja-opintojen kautta taas aion hakeutua työharjoitteluun luontaistuotealan paikkoihin (mikäli mut vaan jonnekin huolitaan) ja aromaneuvojakurssejakin järjestetään säännöllisesti aina jossain päin Suomea.

Hyvä tästä opintosillisalaatista vielä tulee! 🌱

One thought on “Minulla on suunnitelma

  1. On niin mahtavaa kun sä olet löytänyt oman juttus! Mä niin odotan sitä päivää kun ite saan inspiraation jostain muustakin ku viittomakielestä. Se tarjoaa työnpuolesta niin vähän. Tulkkipuoli kun ei kiinnosta. Ja käännöspuolta ei oo samalla tavalla ku muilla kielillä.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s