Ketä seuraan Instassa?

Instagram on mun lempisovellus ja erityisesti oon tykästynyt siihen Stories-osuuteen. Joku aika sitten kävin koko seurattavien tilien listani läpi ja tiputin niiden määrää varmaan viidenneksellä, koska tajusin, että virrassani vilahtelee paljon myös sellaisia juttuja jotka ohitan aina ilman suurempaa mielenkiintoa.

Millaiset tilit tiputin pois?

– pääasiassa selfieitä sisältävät

– pääasiassa järkkärikameralla otettuja, makuuni liian “harkittuja”, muokattuja tai teennäisen tuntuisia luonto/reissu/ruoka/henkilö/muita kuvia sisältävät

– pääasiassa suunniteltuja kirppislöytöasetelmia tms stailattuja sisustuslöytöjuttuja sisältävät

– kaikki liian suunnitellulta tai brändätyltä tuntuvat tilit

Millaisia tilejä sitten jäin seuraamaan?

– tavallisia, maanläheisiä, sellaisia hyvin arkisia juttuja sisältäviä tilejä

– koteja, joissa asiat on välillä vinksin vonksin ja ruoka haettu Mäkkäristä

– joitakin pienten käsityöyrittäjien sivuja, joissa tehdään esimerkiksi boheemeja koruja ja vaatteita

– paria “elämäntapavalmentajaa” kuten Katri Syväristä ja Tara Langea, joilla on usein inspiroivia pitkiä kuvatekstitarinoita

– monia muitakin tyyppejä, joilla ei yleensä ole pääasiassa kuva vaan teksti

– ihmisiä, jotka tuntuu tulevan jollain tapaa tutuiksi tilinsä kautta

– mielenkiintoisia kasvilääkintään ja luontaistuotteisiin liittyviä kaupallisia sivuja

– (useimmiten mustaa huumoria sisältäviä) sarjakuvasivuja

– tuttuja

Mun mielestä on ihanaa kuunnella Instastoryssa höpinää tosi arkisista hommista kuten fiiliksistä aamulla herätessä tai kesken työpäivän, tietää miten toisen opinnot etenee, nähdä ihan taviksia hetkessä otettuja ruokakuvia, fiilistellä mukana metsäretkillä, ihastella muiden lemmikkejä, seurata vuodenaikoja ja säätä muutenkin kuin omasta ikkunasta, tietää mitä muut ostaa kaupasta ja mitä pesuainetta käyttää.. Ja tätä samaa soittoahan se mun oma tili on – varmasti tulee seuraajille selväksi missä oon retkeillyt, onko koulua vai miljoona yövuoroa, oonko kokannut jotain järkevää vai syönkö taas pitsaa, mitä meidän koirille kuuluu, ja välillä tulee myös harjoitettua kaikennäköisiä avautumisia. Varmaan moni tuttu ihmettelee tota mun Insta-innostusta (ärsyttää että loin blogin instan samalla osoitteella kuin olen kirjautunut henkilökohtaiseen Facebookiin, jolloin näiden välille on muodostunut linkki) mutta mun mielestä se on varsinkin introvertille aivan ihana tapa olla sosiaalinen. Ja tosi monien tyyppien kanssa siellä vaihdellaankin säännöllisesti kommentteja!

(Ja aika moni ne mun Storyt aina katsoo läpi, että jos ne jatkuvat kuulumiset, ruokakuvat ja viinilasit tai koiratuituit ärsyttää, niin katsojan vikahan se on kun kuluttaa niihin aikaa 😀 )

Lopuksi muutama ekana mieleentuleva lempitilini Instagramissa:

popelikossa Tiettyki ❤ Ihana hullu kananainen, jonka kanssa mulla paljastuu olevan koko ajan vain enemmän yhteistä! Kaksi opintovapaata viettävää lähihoitajaa ja eläinrakasta lapsetonta viinisieppoa..? 😀 Oottakaapa ku me joku kerta tavataan livenä, siitä tulee varmaan joku livelähetys..

herbalacademy Tosi mielenkiintoisen oloinen online-yrttiopisto, joka tarjoaa esimerkiksi oikein kohtuuhintaisesti nettikirjastonsa käyttöoikeuden! Jos yrttihommat kiinnostelee niin ehdottomasti tämä seurantaan 🙂

kolmistaan_karoliina_sallinen

Varmaan ainoa “suosittu” blogi jota seuraan säännöllisesti, vaikkei tuo perheblogien genre tosiaan oo mun juttu 😀 Tykkään kuitenkin kirjoittajan napakasta tyylistä, nyttemmin tamperelaisuudesta ja monesti ajatuksia herättävistä jutuista.

sarahandersencomics

Mun lemppari sarjakuvapiirtäjä, jonka lähes jokainen julkaisu on aivan super osuva mulle 😀 Siellä on kans introverttiä noloilua, ei aina niin terveellistä elämää, ahdistuneisuutta ja pms-sekoilua. Loistava!

Kestäs ja mimmosistas te tykkäätte?

11 thoughts on “Ketä seuraan Instassa?

 1. Kääk, melko hyvin tiivistetty! 😂 Sanomatta lienee selvää, että sun kuvat ja tarinat uppoo kans tähän osotteeseen ku veitsi voihin!

  Itse usein etsiydyn niiden instaan, joiden blogeistakin tykkään, mainittakoon nyt ainakin @smagardi ja @valoablogi.w Joskus tapahtuu liikennettä myös toisinpäin, eli jonkun insta innostaa seuraamaan myös blogia – mutta harvemmin näin päin.

  Muita lemppareita on mm. @perhapspearly , jonka erikoiseen sisustukseen, teksteihin ja KIFFOIHIN olen mieltynyt. @suttastiina n instasta puolestaan bongailen esimerkiksi kirjavinkkejä. Ja @henriikkaronkkonen on siis vaan i h a n a.

  Omasta instakäyttäytymisestä, olin sit itse käyttäjänä vai sit seuraajana, oon huomannu, että kuvan lisäksi myös tekstillä on iso vaikutus siihen, että mitä itte eetteriin tuuttaan tai kuinka hyvin viihdyn jotakuta seuraamassa.

  Liked by 1 person

 2. Instan puolella seuraan itseasiassa monia sellaisiakin bloggaajia, joiden blogeja ei kuitenkaan systemaattisen säännöllisesti tule luettua. Tällä hetkellä instassa ja blogien puolella ahmin läpi puutalohömppää ja remppajuttuja. Liian harkitut ja brändätyt ei kiinnostele, mutta sarjakuvista varsinkin mainitsemasi Sarah Anderssen ja sitten Yehuda Devirin piirrokset on myös sellaisia, joihin pystyn samaistumaan hiljaa hykerrellen.

  Liked by 1 person

 3. Ystävien ja sukulaisten, vanhojen tuttujen ja kavereiden, joiden elämän meno kiinnostaa, blogituttujen… ja muutamia joita en tunne, mutta joiden kauniit kuvat kiinnostaa. Paljon tatuointisivuja, joitain eläinkuvia ja “ammattikuvaajien” ottamia luonto- ja ihmiskuvia julkaisevia sivuja. Insta on myös mun lemppari! Facebook ja snäppi jää paljon vähemmälle.

  Like

 4. Mie seuraan tuttuja, blogituttuja, meemisivuja, omia suosikkiyrityksiä, sarjakuvasivuja (sarah andersen! ❤) ja joitain, jotka vaan vaikuttaa tosi mielenkiintoisilta tyypeiltä ja/tai on hyviä kuvaajia tai tarinaniskijöitä. Taisin omassa blogissakin joku aika sitten mainita @corgifeed in, sillä mikään ei ole sen parempaa kuin instan avatessaan nähdä ekana pikkunen hauveli. ❤

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s