Hyvikset lähemmäs

Start living your best life-blogissa kirjoitettiin juuri hyvin nimetystä kahdenkymmenen sekunnin säännöstä. Homman idea on viedä huonoja tapoja ja tottumuksia itsestä kauemmas ja tuoda hyviä lähemmäs joko vaikeuttamalla tai helpottamalla niihin ryhtymiseen kuluvaa aikaa. Esimerkiksi kännykkäaddikti vie puhelimen kotiin tullessaan eri huoneeseen kuin missä itse aikoo oleilla, jotta se ei ole koko ajan saatavilla käpysteltäväksi, vaan sen joutuu kaivamaan vaikka makuuhuoneesta yöpöydän laatikosta, jolloin sen saavuttamiseen kuluu 20 sekuntia enemmän eikä hommaan välttämättä viitsi ryhtyä. Kännykän sijaan yöpöydältä on tuotu sohvapöydälle kirja, johon tarttuminen olisi se toivottu tapa, joka nyt on 20 sekuntia helpomman välimatkan päässä.

Mää oon toteuttanut tätä hommaa aika paljon itsekin, vaikkei mulla olekaan sille ollut tämmöistä nimeä. Höpisin tästä itseasiassa juuri sunnuntaiaamuna Insta Storiesissa, kun valmistelin taas yövuoron jälkeen aamupalakamppeita valmiiksi ennen nukkumaan menoa. Mulle mehustaminen on yksi semmonen tavoiteltava tapa, johon en kuitenkaan laiskuuttani aina ryhdy. Olen siksi jo pitkään tehnyt niin, että kasaan usein töistä tullessa mehustimen valmiiksi ja laitan leikkulaudan ja kuorimaveitsenkin jo hollille pöydälle odottamaan, jotta se mehu sitten ihan oikeasti tulisi tehtyä ihan ensimmäisenä heti herättyä. Mehupuristimessa on aika monta osaa ja sen joutuu joka kerta käytön jälkeen purkamaan ja pesemään, joten yleensä osaset ovat piilossa kuivauskaapissa, eikä hommaan väsyneenä tule kovin helposti tartuttua. Esimerkiksi kahden viikon loman aikana en kyllä muistanut edes koko mehustimen olemassaoloa..

Imuri ❤ Instasta monille tuttu selfie-kaverini on meillä aina valmiustilassa tuolla keittiön nurkassa, koska siivouskaapista sitä ei tulisi kaivettua käyttöön IKINÄ.

Sama homma on aamupuuron kanssa. Vata-tyypin ihmiselle olisi erityisen tärkeää syödä lämpimiä aterioita varsinkin nyt kylmään vuodenaikaan ja itse oon huomannut, että varsinkin runsas aamupala on mulle loppupäivän syömisten ja olojen kannalta tosi tärkeä juttu. Niinpä pyrin laittamaan mehustimen kasailun ohella myös puurokattilan valmiiksi liedelle ja kaurahiutaleet, pähkinät, siemenet ja taatelit nätisti kippoihin valmiiksi annosteltuina siihen hellan viereen odottamaan. Toinen hyvä aamiaisvaihtoehto on tuhti munakas ja näitä kahta koitan suosia aina varsinkin työpäivinä. Ilman näitä valmisteluja en välttämättä nauti aamupalaksi mitään muuta kuin litran vihreää teetä, mutta näillä etukäteen tehdyillä helpotuksilla esimerkiksi tämän vuoden väsynyt alku on sujunut aamupalojen suhteen tosi hyvissä merkeissä.

Mulla on myös tarpeen mukaan esimerkiksi joku yrttiuute, kuten tällä hetkellä Frantsilan detox-tipat ja itse valmistamani “naisten yrttiuute”, aina esillä ihan vedenkeittimen edessä. Teetä tulee kulutettua niin paljon joka päivä, että keittimeen tarttuessa muistaa sitten ottaa nuo lisätropitkin, kun ne ovat mukavasti näkösällä. Aloitin pitkästä aikaa myös maitohappobakteerikuurin vastustuskykyä tehostamaan. D-vitamiinipurkki ja pakuriuute mulla on yleensä olleet työpaikan pukukaapissa, mistä huitaisen ne naamariin heti työvuoron aluksi. Kotona pöydältä löytyy myös aina vesikannu ja töistä taas juomapullo. Mun piti oikein opettelemalla opetella toi vedenjuominen jokunen vuosi sitten, kun usein meni päiviä niin, että koko vuorokauden nestemäärä oli tyyliin kolme kuppia kahvia. Nykyään onkin ihan krapulainen olo, jos ei muista juoda vettä tarpeeksi pitkin päivää. Niin niihin hyviin tapoihinkin vaan koukuttuu!

Tapa josta haluan päästä eroon on ihan ehdottomasti jatkuva somettaminen. Viime viikolla kerroinkin, että lomalta arkeen palatessa poistin tosiaan Facebook-sovelluksen kännykästä ja piilotin myös Instan pikakuvakkeen, jotta niitä ei tulisi selailtu aivottomasti koko ajan. Ja tiedättekö, viikon aikana olen lukenut jo yhden kokonaisen kirjan ja kuunnellut toisen äänikirjana! Äänikirja kesti yli 11 tuntia ja oli oikein kiva toveri varsinkin työmatkoille, iltasaduksi ja kokkailun seuraksi. Netflixiä en ole juurikaan avannut ennen vapaapäiviä enkä sitä Facebookkiakaan paljon kaivannut. Eli omalla kohdalla tuo huonojen juttujen kauemmas siirtäminen ja hyvisten helpommin saataville asettelu kyllä todella toimii. Yksi yleisin toteutusmuoto tässä on muuten herkkujen piilottaminen keittiön korkean kaapin ylähyllyn perälle 😀 Löysin sieltä juuri karkkipussin ja Pringles-purkin, jotka ovat olleet siellä ties miten monta kuukautta..

Harrastaako muut tätä samaa vai löytyykö itsekuria muutenkin?

8 thoughts on “Hyvikset lähemmäs

 1. Itselläkin esimerkiksi vitamiinit on näkyvillä, ei niitä muuten muistas ikinä! Imuri puolestaan on omassa jemmassaan, mun hermo ei kestä omilta paikoiltaan seilaavia tavaroita, joren parempi niin 😀

  Seuraavan päivän vaatteet olen lapsesta/nuoresta asti ottanut illalla valmiiksi esiin aamua varten 🙂 Samoin kaikki repun/laukun pakkaamiset yms järjestelyt teen iltaisin valmiiksi.

  Like

 2. Mulla on facebook vähällä käytöllä. Poistin sieltä kaikki muut paitsi ne oikeat kaverit ja ne joiden kanssa olen tekemisissä muutenkin. Lisäksi poistin sen myös kännykästä. Insta ja snäppi on kännykässä. Haluisin kanssa vähentää somettamista. Ja toi toimii, että puhelin ei oo ihan vieressä. Sitä vilkasee kun tulee ilmotuksia näyttöön jne. Mutta kun se on toisessa huoneessa niin et kiinnitä huomiota siihen ellei se soi tai piippaa. Voi mennä muutama tunti hyvin ilman puhelinta. Mutta kyllä mulla kirjaki on aina melkeen käden ulottuvilla ja luen enemmän kuin katson esim. telkkaria.

  Like

  • Mää oon kans pitäny sen kaverilistan tosi suppeena 👌 Harva sinne nykyään enää mitään kyl päivitteleekään. Mää seuraan lähinnä muutamaa mielenkiintosta ryhmää, mut neki vois tsekata vaik kerran päivässä eikä selailla ihan aivottomana vähän väliä 😁

   Instassa oon kans karsinu kaikki “turhat” seurattavat pois. Tykkään semmosista arkisista tileistä, niin kaikki jotka laittelee vaan järkkärikamerakuvia ja kaikenmaailman asetelmia on saanu lähtee hiiteen 😂 snäppiä en oo enää käyttäny mut Insta storiesista tykkään tosi paljon.

   Liked by 1 person

   • Mulla on snäppi koska serkku pakotti. 😂 Se asui miehensä kanssa vuoden ulkomailla ja se olo helppo yhteydenpitoväline ja hyvä videoiden lähetykseen. Seuraan sielläkin vaan muutamaa kaveria ja julkkista, joten se ei pahemmin aikaa vie. 😄

    Like

 3. Toi herkkukaappi on todellakin toimiva konsepti! Jos karkki- tai mun tapauksessa sipsipussin jättää jonnekin näkösälle, niin se katoaa kitusiin todella nopeasti. Herkkukaapin kätköissä säilyvät ennätysaikoja, kun niiden olemassolon ehtii jopa unohtaa.

  Aamupalajuttujen laitto esille ja valmiiksi säästää väsyneen mielen lisäksi myös arvokasta aikaa aamuisin, kun haluaa venyttää nousemista mahdollisimman pitkälle khröm… 😀

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s