Ei kahta ilman kolmatta, eli vähän lisää opiskelua tiedossa

Viides Frantsilaviikonloppu on nyt takanapäin! Tällä kertaa keskityimme opiskelemaan esimerkiksi miesten- ja naistenvaivoja sekä äitiys- ja vauvajuttuja. Lauantaina meille oli luennoimassa erityisesti miehiin liittyvissä asioista yrttiterapeutti ja tietokirjailija Henriette Kress, joka on on Frantsilan Virpin ohella varmasti Suomen huippuväkeä näiden kasvilääkintähommien parissa. Henriette on opiskellut ympäri maailmaa ja hänellä oli Virpin käytännönläheisyyteen verraten tavallaan tieteellisempi näkökulma asioihin. On tosi mahtavaa saada oppia monipuolisista lähteistä! Sunnuntai-iltapäivänä pääsimme kuulemaan myös Anna Karhu-Cormierin keräämiä tietoja ja omakohtaisia kokemuksia liittyen äitiys- ja pikkulapsiaikaan. Vallan kattava paketti informaatiota oli siis taas tarjolla ja paljon jäi vielä materiaalia ihan itsekin tutkittavaksi.

Mietin tuossa juuri sunnuntai-aamuna tehdessäni lähtöä kotoa Frantsilaan, että olisipa rahaa niin aloittaisin opintovapaan aikana myös ayurvedan perusopinnot. Aikuiskoulutustukea saa vain yksiin opintoihin eli jatkossa opintovapaita ei todellakaan ole tiedossa, täytyy siis ottaa helmikuussa koittavasta hetkellisestä vapaudesta kaikki irti. Valitettavasti nuo Ayurvedainstituutin opinnot ovat sen verran tyyriitä, että niihin minulla ei ole tällä hetkellä varaa. Opiskelukaverini kuitenkin tiesi, että Henriette Kress järjestää verkossa yrttiterapian etäopintoja! Kahden vuoden (halutessa voi nopeuttaa) opinnot suoritetaan pääasiassa etänä eikä niille tule hintaa kuin reilu kolmekymppiä kuussa, joten Henrietten tapaamisen ja hänen tietämyksestään vaikuttumisen perusteella oli melko nopeasti hommalle ihan myyty.. Ja niinpä minä äsken laitoinkin hänelle mailia yrttiterapiaopintojen aloittamisesta. En malta odottaa!

Tiedän, tiedän, vastahan minä edellisessä postauksessa kerroin teille aloittavani fytoterapiakoulun lisäksi luonnonvaratuottajaopinnot tässä kuussa. Kolmet opinnot yhtäaikaa kuulostaa varmaan aika hullulta, mutta toisaalta minä olen käyttänyt jo ennen mitään koulujakin suuren osan vapaa-ajastani näitä aiheita tutkien. Minulla ei suoraan sanoen ole ikinä tylsää, sillä aina löytyy lisää kirjoja, blogeja ja nettisivuja joita tahdon vain ahmia läpi (ellen sitten tuijota Netflixistä jotain ei-niin-sivistävää.) Täydentävät ja vaihtoehtoiset hoitomuodot sekä luonto ja ravitsemus ovat minulle mielenkiintoisimmat asiat maailmassa. Monesti näitä juttuja tutkiessa on ollut hieman yksinäinen olo, mutta nyt erilaisten opintoympäristöjen myötä on ihan mahtavaa voida kysyä viisaammilta ja ihmetellä kanssaoppijoiden kanssa. Ja kun suurimmaksi osaksi kaikki nämä kolme opiskelukokonaisuutta suoritetaan etänä, jää minulle myös paljon aikaa olla kotona oman lauman kanssa. Hehkutukseni saattaa jo ärsyttää monia, mutta koen todellakin olevani juuri nyt aivan unelmatilanteessa. Life is good ❤

6 thoughts on “Ei kahta ilman kolmatta, eli vähän lisää opiskelua tiedossa

 1. Oon niin kateellinen! Mä vaan odotan keksiväni itselleni jotain yhtä kiinnostavaa. Kirjoittaminen on sellainen. Ja itseasiassa yliopistossahan vois käydä kursseja… Ja netistä löysin kurssin mitä yksi kirjailija vetää. Mutta sillä oli jo ens kevään kurssi ainakin täynnä. Kuitenkin siinä on yksi itseä kiinnostava… Ihaninta olisi elättää itsensä kirjoittamalla.

  Like

  • Musta tuntuu että kaikki nää mahdollisuudet on kohtalo jotenkin tiputellut syliin nyt kun niille on oikea aika! ❤ Tottakai ite sit pitäny tehä toteutuksen eteen jotain 😀 Mut ihan varmasti sullekin löytyy se Oma Juttu!

   Hei koita tunkee jalkaa oven väliin sen kirjailijan kurssille, jos vaik tuleeki peruutuspaikkoja tai sil on vinkata jotain muuta 😉 Tai sit joku muu väylä aukeaa kyllä ❤

   Liked by 1 person

 2. Nää sun opintosi kuulostavat niin mielenkiintoisilta ja ihanaa kun olet noin innostunut siitä mitä teet, susta tulee varmasti ihan mahtava hoitaja! Täydentävät hoidot ovat tosi mielenkiintoisia itseänikin saattaisi kiinnostaa alalle lähteminen kunhan saan hoidettua itseni (paljolti funktionaalisen lääketieteen ja ravintotietämyksen keinoin) parempaan kuntoon pitkäaikaisen sairastelun jäljiltä. Luen suurella mielenkiinnolla kaikkia sun opintoihisi liittyviä postauksia (ja toki muitakin postauksiasi!).

  Like

  • Voiiiii kiitos ihanasta kommentista! 🌱 Uskallan luvata että opintoihin liittyvät postaukset lisenee ensi vuonna kun oon suurimman osan vuodesta opintovapaalla, niin saan keskittyy vaan hörhöilemään 😁💕
   Toivottavasti saat pian itsesi kuntoon, toivotaan terveyttä ja hyvinvointia ensi vuoteen! ❤

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s