Skarppi & Kaamos

Minulla on aina laukussa tai ketturepussa mukana meikitönpussi. Se sisältää kaiken muun tarpeellisen ohella myös eteerisen piparminttuöljyn sekä valmiiksi pieniin roll on-pulloihin tehtyjä tuoksusekoituksia eri käyttötarkoituksia varten. Tällä viikolla tein marraskuuta silmällä pitäen kaksi uutta miksiä, jotka saivat nimikseen Kaamos ja Skarppi.

Kaamos on makeampi, kukkainen ja sitruksinen. Tein sen ajatellen pimeyttä ja väsyneitä yövuoroja – rakkaani, virkistävä eteerinen greippiöljy on ollut yksi parhaista työtovereistani jo viime syksystä alkaen. Mandariinin makeus tekee tuoksusta myös lohduttavan ja stressiä poistavan, eli tätä tuoksutellen voi laskea esimerkiksi kymmeneen silmät kiinni silloin kun käämit meinaavat palaa. Hitunen jasmiinia tuo tuoksuun tiettyä kevytkenkäisyyttä.

Skarppi taas syntyi sellaisia hetkiä varten, kun pitäisi käyttää aivoja. Yrttinen rosmariini mainitaankin monessa paikassa opiskelijan parhaana ystävänä. Atlasseetrin ainutlaatuinen, makean havuinen tuoksu tuntui sille oivalta taittoparilta ja loppusilauksena on vielä sitruunan tuoma pieni zing. Skarppi on omiaan yövuoron viimeisiä hetkiä skarppaamaan tai väsyneeseen aamuun.

Kummassakin tuoksusekoituksessa on pohjaöljynä luomulaatuinen auringonkukansiemenöljy. Nämä tuoksuvat pullosta nuuskien aika erilaiselle kuin ranteen iholle hierottuna (niin minä niitä useimmiten käytän, ja kuljen sitten pitkin työpaikan käytäviä käsivarsi naaman edessä tuoksuterapiaa hengitellen) ja varmaan jokaisen oman kehon lämpötila ja ph tuovat näihin vielä oman silauksensa kuten tuoksujen kanssa yleensäkin.

En osaa päättää kummasta tuoksusekoituksesta pidän enemmän, mutta näistä tuli ehdottomasti kaksi parhaiten onnistunutta miksaustani ikinä! Kaamosmasennustaiston hengessä ja täyden kuun kunniaksi tahdonkin nyt arpoa jolle kulle teistä lukijoista yhden roll on-putelin mukana kulkemaan ja päiviä piristämään. Kummanko tahtoisit ja miksi?

Arpa valitsee voittajan ensi viikon lauantaina 11.11., eli osallistua voi sen päivän iltaan saakka.

13 thoughts on “Skarppi & Kaamos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s