Kitukuukausi

Fiilistelin koko viime yön kotisohvalla hiljaisuutta (okei, hiljaisuuden rikkoi kyllä erään bulldogin raikuva kuorsaus), kynttilöitä, suitsukkeita ja ihan vain olemista. Olin ehtinyt illalla hetkoseksi valoisan aikana uloskin: Virittelin pihavaloja vähän syksyisempiin asemiin sekä siivosin edelleen juhannuksen jäljiltä (!!) sotkuisen huvimajan. Tänään palaan taas vapaiden jälkeen töihin, joten humppaisan viikonlopun jäljiltä sekaisin oleva unirytmi ei haitannut, kun sen olisi tällaiseksi joutunut kääntämään joka tapauksessa.

Kalenterini näyttää nyt hetkisen ihanan tyhjältä! Tahdon olla vapaaillat kotona, pötköttää sohvalla ja katsoa muruseni kainalossa Eränkävijöitä. Lisäksi omistan aikaani hoitoharjoitusten tekemiselle sekä opiskelulle – koulujuttujen ja muidenkin kivojen hommien. Lepoa, rauhaa ja kiinnostavia juttuja eli juuri parasta kaamosmasennuksen ehkäisyä. Tämä rauhan vaihe tuli rahapussinkin kannalta todella hyvään väliin. Viikonloppuna oltiin tosiaan sekä Helsingissä Avaimen keikalla (semipettymys) että tavattiin paljon semmosia ihania tyyppejä ketä päästään näkemään harmittavan harvoin, ja nuo mainiot reissut baareiluineen, Kivikauppa Somsolassa vierailuineen sekä takseiluineen söi tämän kuun budjetin erittäin tehokkaasti. Lisäksi menin ryöväämään vähän säästötililtäkin. Julistankin itselleni alkaneeksi nyt kitukuukauden. Hyvästä teestä en tingi, mutta muuten tälle eukolle koitti kukkaronnyörien kiristys!

22199111_1134425489993301_685218842_o

 En minä tiedä kestääkö säästökuuri oikeasti juurikin kuukauden, mieluummin saisi kestää kauemminkin, mutta talouteni on oikeasti nyt sen tarpeessa. Ja minä itse taas en ole tasan yhtään minkään tarpeessa. Mietin aiemmin, että tahtoisin tänä vuonna uuden talvitakin, mutta eiköhän tuolla vanhalla mene vielä yhden talven verran. (Peitin rispaantumat heijastinteipillä, kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis! Bussikuskikin kehui että näyn hienosti pilkkopimeän keskellä.) Olen ostanut syksyn aikana pari uutta arkimekkoa ja sain Mummulta juuri ihanat pitkät villasukat sekä tumput, joten vaattehia riittää.  Hoitoharjoituksiin piisaa yrttejä ja tinktuuroita, lukemattomia kirjoja on pino ja hoitokivet, riimut sekä upouudet tarotit odottavat tutkijaansa – tekemisenpuutetta ei ole ollut eikä tule.

Kitukuukauden aikana ei siis saa tietenkään ostella mitään ylimääräistä, mutta lisäksi pitäisi säästää ruokakuluissa. Kaurapuuro on halpa aamiainen ja pakastin on täynnä marjoja sen kaveriksi sekä smoothien aineksiksi. Porkkana ja satokausihedelmät on halpoja joten mehustaminenkin on turvattu. Eniten päänvaivaa tuottaa ehkä päivän lämpimien aterioiden koostaminen, erityisesti työ-öille. Kuulisinkin hei mielelläni reseptit teidän bravuureista, mitä terveellistä ja hyvää valmistatte silloin kun pitää venyttää penniä?

7 thoughts on “Kitukuukausi

 1. Pennin venyttelyyn käytän yleensä risottoa! Yhden henkilön talous kun syö reippaasta risottosatsista vaikka kuinka kauan ja sen täytteeksihän nyt käy melkein kaikki, omien mieltymysten mukaan. Irrallisena myytävät herkkusienet, vihreät papuset ja hemapa-pussukat tuo jo kivasti täytettä ja jos lihaa kaipaa, niin vaikka leikkelepaketista pilppuaa paloja tai pilkkoo nakkeja sekaan. Helppoa, halpaa ja riittoisaa.

  Olin ihan hemmetin katkera kun en päässyt itse Avainta kassomaan, mut koska moni on sanonut pettymykseksi, ni ei enää harmita ihan niin paljoa. 😀

  Liked by 1 person

  • Risotto on kyl makaronimössön ohella omiaki suosikkeja! Maku ei kärsi vaikka tekee ison kattilallisen kerralla ja syö koko viikon, eli oivaa ruokaa töidenki ajaksi, ku ei sillon kerkee kokata 🙂

   Määki ootin sitä Avainta tosi kovasti mut kyl se vaan oli vähä.. Vähä vähä. Soundit ei ollu kohallaan ja ku Asasta on kuitenki tullu semmonen letkee räppäri nii ei se Avain-tyylinen lyriikoisen nuoruuden vihanen kiihko oikein istunu siihen lallatteluun 😂

   Like

 2. Keittoja ja jotain heitä-hatusta-patoja. Nyt varsinkin kun juurekset on edullisia ja syksykotiin kuuluu ihanat uunissa muhivat padat. Plussaa se, että keittoja ja patoja helppoa tehdä iso satsi kerralla JA ne vain paranevat jääkaapissa 😀

  Like

  • Siis just kaikki juureshuttu ois niin ihanaa, mut mää VIHAAN sitä kuorimista ja pilkkomista 😂 Pitäis löytää se sisäinen martta oikeesti jostakin ja päästä tästä asennevammasta eroon!
   Hernekeittoo oon mietiskellyki, ei ihan vatan juttu mut ei siihen ny kuole jos sitä kattilallisen syö 😁 Ja joo uuniriisipuuro, ja vispipuuro ja kaikki puurot on 💕

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s