Lepoa & laumaterapiaa (Kaamosmasennustaisto osa 4)

pupu2
pupu4
pupu8

Mää en oikeesti kestä miten ihana öttiäinen toi meidän uusi lapsukainen on! Mordor on asunut luonamme nyt noin kuukauden ja oon kyllä päivä päivältä onnellisempi siitä, että päädyttiin hänet laumaamme adoptoimaan. Jotenkin koko tönömme yläkerta on herännyt henkiin uuden asukkaan myötä: Ennen kaikki elämä keskittyi olkkarin sohvalle mutta nykyään kaikki mahdollinen aika vietetäänkin pupun huoneessa. Kiikutan sinne aamuteeni sekä ruokalautaseni ja välillä ollaan köllitty siä ihan koko porukan kanssa lukemassa ja katselemassa Netflixiä. (Siis Toni lukee jotain kehittävää kun minä katson pädiltä Valehtelevia viettelijöitä, miten loistava sarja!!) Isosiskot on ottaneet uuden pikkuveljen vastaan ihan tosi hienosti ja mää rakastan meidän karvaisia lapsia vaan niin uskomattoman paljon, ne on parasta kaamosmasennusterapiaa.

Haaveilemme jo toisestakin pupusta, sillä kyllähän Mordor parhaista yrityksistämmekin huolimatta joutuu viettämään ihan tosi paljon aikaa yksin omassa huoneessaan. Ennenkuin Mordoria voisi koittaa tutustuttaa uuteen kaveriin se pitäisi kuitenkin leikkauttaa. Poikapuput tulevat kai leikattunakaan harvemmin toimeen keskenään, joten tulokkaan pitäisi siis olla tyttö.

pupu6

Mää niin päätin viime keväänä edellisestä kaamoskoomasta heräillessäni, että tänä syksynä en haali kalenteria täyteen ohjelmaa vaan järjestän kunnolla aikaa itselleni. Ihmisen pitäisi osata rauhoittua talvea vasten yhtä lailla kuin luonnonkin, mennä hiukan levolle, mutta arvatkaapa olenko todellakaan järjestänyt itselleni mahdollisuutta sellaiseen.. Otin tiettekö viime kuussa vapaapäiville jopa lisätöitä vanhalle työpaikalleni. Aivan ihanan rentouttavaa! Töiden lisäksi ohjelmassa on ollut miljoona kivaa asiaa joo, mutta pelkälle kotona olemiselle ei jää tarpeeksi aikaa ja sitä syksyisin tarvisi. Kaikessa rauhassa sohvalla möllöttämistä ja ei minkään tekemistä.  Kun on kylmää ja pimeää niin pelkästään olemiseen kuluu enemmän energiaa kuin yleensä, eikä itseltään vaan tarvitsisi vaatia syksyllä yhtä paljon kuin valoisampina vuodenaikoina.

Toisaalta vastapainoksi täytyy olla myös sopivasti sosiaalista elämää, ettei ihan mökkiinsä höperöidy. Syksyinen arki hurahti kaikilla kavereillakin vauhtiin heti lomien jälkeen ihan urakalla, ei oo yhtään ehitty näkeen! Ankeaa. Nyt mulla on kuitenkin edessä jotain niinkin hämmentävää kuin KAKSI vapaata viikonloppua PERÄKKÄIN! Paitsi että pääsen näkemään tuota samassa taloudessa asuvaa miekkosta kunnolla (muistelisin että se on aika kiva ja hyvännäköinen), ollaan sovittu kaikki illat (jo viikkokausia etukäteen, voi tätä aikuisten kalenteri kädessä elettävää elämää) täyteen ystävien tapaamista ja humputtelua. Seuraavat mahdollisuudet moiseen onkin sitten vissiin uutena vuotena..

Marraskuu on mulle yleensä se kaikkein raskain, joten erityisesti silloin pitää ottaa mahdollisimman paljon aikaa levolle ja kotona rentoutumiselle. Oon myös päättänyt, että nukkumisesta ei koko syksynä tingitä piiruakaan, vaan varsinkin yövuorojen välissä pää on pieluksessa ainakin sen kahdeksan tuntia. Jos mahdollista niin enemmänkin. Ja koitan järjestän kalenteriin myös sellaisia kotona lojumiselle ja laumamöllötykselle omistettuja vapaapäiviä, joille en sovi mitään muuta ohjelmaa.

pupu5
pupu1

Levolle pitäisi antaa nyt lupa kiilata hyvällä omallatunnolla myös kaiken keskeneräisen ohi. Pihaa ei tullut kitkettyä nätisti syyskuntoon eikä vinttiä siivottua ennen viileitä kelejä. Keittiön kaappeja varten ostetut dc-fixit ovat olleet kaksi vuotta siinä Bauhausin kassissa missä kannoin ne kaupasta kotiin. Miljoona muutakin hommaa odottaa tekemistään mutta tiedän, että pari seuraavaa kuukautta tulevat olemaan ihan tarpeeksi vaikeita ilman täydellisen naisen leikkimistäkin. Bree Van De Kamp tarttuisi kyllä niin chardonnay-pulloon jos näkisi millaisen kaaoksen keskellä me välillä eletään..

Kaikki kaamosmasennustaistoon liittyvät postaukset löydät täältä.

2 thoughts on “Lepoa & laumaterapiaa (Kaamosmasennustaisto osa 4)

  1. Pingback: Lämpöä ja hämärää (reseptissä kaamosmasennustaistoon) – Pöpelikössä

  2. Pingback: Kitukuukausi | P I R T T I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s