Luontaishoitajaopintojen työharjoittelua

hoitola1hoitola2
hoitola5

Hiiiiiiii eks näytäkin aika kivalta? Oon vallannut puolet meidän makuuhuoneesta mun luontaishoitolaksi. Diplomi-fytoterapeutin opintoihin kuuluu yhteensä 150 tuntia omalla ajalla tehtäviä harjoitushoitoja, ja täytyy kyllä myöntää et ite oon tällä hetkellä niiden kanssa aikataulusta jäljessä.. Onneksi mulla kuitenkin riittää ystäviä ja työkavereita, jotka ei pistä pahakseen mun harjoituskappaleiksi saapumista. Vielä minä kirin itseni kiinni oikeaan tahtiin! Ostin viime viikolla hierontapöydänkin, joten reenailu onnistuu nyt hieman ergonomisemmin, kuin lattianrajassa patjalla nyhverrettynä.

Tällä hetkellä repertuaarissa on vasta muutamia eri juttuja, mutta siinähän ne lisääntyvät opintojen edetessä. Harjoitushoitojen tulee sisältää esimerkiksi erilaisia konsultointeja, saunahoitoja, kylpyhoitoja ja hierontoja. Miettikääpä miten ihania yrttisaunahommia mää pääsen tekeen sitten ku meidän pihasauna valmistuu!? Tähän mennessä oon tehnyt lähinnä niska-hartia-seutua rentouttavia hoitoja hieromalla ja linimenttejä käyttämällä, kokeillut mokshaamista (todeten että siitä tulee kyllä hieman liian vahva käry kämppään) ja neuvonut karkkia samalla itse mässyttäen ihmisille erilaisia terveyskuurihommia.

hoitola3

hoitola4

Luontaishoitajana mua ehkä kiinnostaisi kaikkein eniten juurikin joku hyvinvointineuvonta ja luontaistuotealalla työskentely. Ootte ehkä huomannutkin, että lempiharrastukseni on kokeilla kaikkia erilaisia superfoodeja ja testailla luonnonkosmetiikkaa? Ja hokea ihmisille, että ruoka on se tärkein lääke kaikkeen! Haluaisin oppia myös tosi paljon lisää kaikesta henkisen puolen hommasta, kuten mindfulnessista ja joogasta. Mun mielestä on ihanaa innostuttaa ihmisiä samojen asioiden pariin, kuin mistä itse oon saanut paljon apua ja hyvää oloa. Ayurvedalla, yrttiteillä ja muulla kivalla olenkin jo aika monen ystävän mieltä myrkyttänyt 😉 En usko, että mun käsi-ihottumat antaisi periksi jatkuvien hierontojen tekemiselle, mutta erilaisten kääreiden, hauteiden ja jalkakylpyjen tekeminen on tosi kivaa, samoin itsehoitotekniikoiden opastaminen. Koulu kestää vielä melkein kaksi vuotta, joten onhan tässä aikaa miettiä, millaiseksi tuleva työnkuva sitten joskus muodostuu. Koko ajan enenevissä määrin kaikki tämmöinen luonnosta saatava rikkaus ja rakkaus ihmisiä tuntuu kiinnostavan, joten mun valmistuessa saattaa olla oikeinkin hyvä aika yrittää tienata tästä jopa elantonsa. Toivottavasti ainakin kivan sivuduunin saa!

 

7 thoughts on “Luontaishoitajaopintojen työharjoittelua

 1. Siistiä! Mä olen niitä jotka uskoo sekä lääketieteeseen, että luontaistuotteisiin ja erilaisiin hoitoihin. Mun mielestä minkään ei pidä sulkea toistaan pois. Ja myöskin lääkkeitä syötetään ihmisille aivan liikaa, koska se on “helpoin, nopein ja halvin tapa” auttaa. Miehen täti työskentelee luontaistuotekaupassa ja kyllä mä siltä aina kokeilen kaikkea. Nyt menee kasa vitamiineja, maitohappoja ja sitten koitan happoemästasapainoa korjata nyt, koska mua on närästänyt ihan älyttömästi ja vatsa elää muutenkin omaa elämäänsä. Ja nyt parin viikon jälkeen tuntuu, että on se hiukan tasottanut sitä! Eikä kivennäisaineista ainakaan haittaa ole! Kynnet ja hiukset ainakin kiittää! 🙂
  Mä olen myös teenjuoja ja uskon kamomillaan ja inkivääriin jne.
  Vitsit kyllä mä suostuisin rentouttaviin hoitoihin! 😄 Sun tuleva työ kuulostaa mahtavalta!

  Liked by 1 person

  • Mää oon ihan samaa mieltä! Tykkäänkin termistä “täydentävät hoitomuodot” enemmän kuin monien käyttämä “vaihtoehtohoidot”, eihän luontaishoitojen ja koululääketieteen oo mikään pakko riidellä keskenään. 🙂 Molemmille on paikkansa. Oi että luontaistuotekaupassa työskentely ois varmaan niiiin mielenkiintosta..

   Toi happo-emäs-tasapaino on kyl kiinnostava ja itellekin vielä aika uusi homma! Ja hei, mää voin tehdä myös etäkonsultointeja harjotustyönä, jos haluut kokeilla oisko mun vinkeistä närästykseen ja mahalle apua 😉 Ayurvedassa noi liittyy yleensä pitta-ongelmiin.

   Liked by 1 person

 2. Oi vitsi toi nojatuoli näyttää niin kutsuvan pehmeältä, että siinä on varmasti ihanan rentouttavaa istua jalkahoidossa. ❤ En oo ite kokeillu mitään superfoodeja (jos mustikkaa ei lasketa :D), mut kyl kannatan ravinnon ja muun tsekkausta ennen turhien lääkkeiden nauttimista. Välillä ihan hirvittää kuinka helposti ihmiset ottaa särkylääkkeitä vaikkapa päänsärkyyn, vaikka vaiva poistuisi esim. vaan juomalla vettä, hartiahieronnalla/-venytyksillä tai raikkaassa ulkoilmassa. Haluan ainakin ite pitää peruspanadolit ihan viimeisenä varana, kun mikään muu ei toimi, etten turruta omaa kehoani liikaa lääkkeillä ja siinä samalla kuormita vesistöä niiden jäämillä.

  Liked by 1 person

  • Mulla on päänsärky oikeestaan aina niskaperäistä (tai si viiniperäistäki ehkä joskus, siihen ei mikään auta.) niin kylmägeeli, eteerinen piparminttu tai tiikerisalva niskoille on kyllä ihan parasta! 🙂 Mää joudun syömään kuukautiskipuihin hirveesti särkylääkkeitä niin en kyl mihinkään muuhun haluis niitä joutua ottaan :/ Toi ympäristönäkökulma on kyl kans hyvä muistaa!

   Toi nojatuoli on useemman kymmentä vuotta vanha, se on meiän Mummulasta ❤

   Liked by 1 person

 3. Asuapa siellä päin…Tuppautuisin sun koekaniiniksi iliman muuta!

  “Täydentävät hoitomuodot” on munkin mielestä hyvä nimitys luontaistuote- yms. hoitomuodoille. Lääketieteellä on oma vankkumaton asemansa ihmisten kemikaalisessa hoidossa, mutta yhtälailla “täydentävien hoitomuotojen” käyttäminen voi auttaa parantamaan terveyttä ja hyvinvointia.

  Liked by 1 person

 4. Vois pitää semmosen blogimiitin et hörhötän teiät kaikki vuoronperään noilla tököteilläni (ja si juuaan viinii niin et kaikki terveyshyödyt läksii sen siliän tiän!) 😁😁

  Joo ja ite diggailen luontaisjutuista erityisesti ennaltaehkäisyssä! 🙂 Ettei tuiskaa niin kipeeks, et si on tarvetts tujummille tropeille.

  Ja just noin 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s