Pro mehustamisniksejä

Nyt kun oon puolisen vuotta mehustellut menemään niin olen tietty ihan pro, ja päätin että on aika hieman päteä eli kertoa mitä kaikkea hienoa ja näppärää olen oppinut. Mehustan välillä viikon jokaisena päivänä ja välillä en viikkoon lainkaan, mutta keskimääräiseksi tahdiksi voisin sanoa noin kolme mehua viikossa. Teen mehun aina heti aamun ensimmäiseksi appeeksi, koska se emäksisöi kehon ph:ta (joka usein kallistuu liian happamaksi jos ei syö superterveellisesti), antaa ruoansulatukselle kivan herätyksen ja saa olon kaikin puolin ihanan tervehenkiseksi.

DSC04169.JPG

Minttu tuo mehuun kuin mehuun mukavan mojitoviban

Inkivääri peittää alleen karvaampia makuja, tuo kroppaan mukavan lämmön ja on miljoonalla tavalla tosi terveellistä. Lidlistä saa halpaa luomuinkivääriä!

Kaikkea voi sekoittaa keskenään. Varsinkin jos peittää sen kaiken maun sitten vaikka tuolla inkiväärillä. Itse kuitenkin tykkään tehdä suhteellisen simppeleitä mehuja, jotta kropan olisi ne mahdollisimman helppo hyödyntää. Jos mehustamisesta tulee mahaoireita niin imeytyminen ei liene kovin hyvää – sitä lehtikaalia saattaa siis änkeä sinne mehuun ihan turhaan jos ruoansulatus ei sitä osaa pilkkoa kehon hyödyksi. Itse en käytä kaaleja mehuissa lainkaan mutta monille nekin sopii.

Mun mehut on oikeastaan aina porkkanapohjaisia ja muutenkin vaihtelua on tosi vähän. Perusresepti sisältää 2-3 porkkanaa, pari kourallista vihreää, puolikkaan sitruunan, inkiväärinökäreen ja vaihtuvat osaset.

Vaihtuvat osaset valitsen ihan vaan huvituksen mukaan. Minttu ja ananas on ihan huippuja. Myös kesäkurpitsa, kurkku, lehtipersilja, punajuuri, sesongin hedelmät ja erilaiset salaatit on ollut mulle hyviä. Valkkailen oman kehotyypin mukaisesti, eli nää on tämmösiä vata-mehuja. Mikäli on närästystä tai muuta pitta-oireilua, niin sitä ei kyl kandee lietsoa näillä minun lämmittävillä mehuilla vaan käyttää jotain paremmin sopivia aineksia. Meloneja ei ayurvedan mukaan tulisi yhdistää mihinkään muihin ruoka-aineisiin.

Mitä löytyy ilmaiseksi? Juuri nyt on pihlajanmarjojen aika ja ihan kelpoja voikukanlehtiä sekä vuohenputkiakin löytyy kukkapenkin reunasta vielä.

Mitä löytyy Lidlistä? Se on oikeesti niiin mun lempikauppa! Aukee jo seittemältä ja on työmatkan varrella, joten pääsen poikkeen sinne näppärästi aina heti yövuoron jälkeen kun käytävillä on vielä hyvin tilaa vaellella. Lidlissä on oiva valikoima edullisia luomukasviksia ja kaikkea sesongissa olevaa. Mun mehuihin ei tule kovin paljon vihreitä aineksia koska ne on niin viilentäviä, mutta ostan aina tuolta niitä valmiita salaattipusseja (luomu babypinaattia tai sitä sekoitusta jossa on myös punajuurta) joista tungen pari kourallista mehun sekaan. Näppäriä.

Käytän mehuille aina nättejä astioita kuten skumppalaseja. Tulee fiini fiilis ja nättejä kuvia! Mää oon kyllä just semmonen ällö kotoilija-tyyppi, joka kattaa arkenakin nätit servetit pöytään koska se vaan on kivaa.

saunajuoma.JPG

Itse tehty hedelmämehu + vissy on mainio saunajuoma. Mehu + skumppa taas on mainio kilistelyjuoma.

Jos ei aio elää mehuilla, ei tarvii ostaa heti kättelyssä sitä kaikkein kalleinta mehustinta. Mää neuvoisin valitsemaan mehupuristimen mehulingon sijaan, mutta kannattaa lopultakin valita semmonen, mitä eniten tulee käytettyä (tuoreiden mehujen lisääminen ruokavalioon on ihan varmasti hyvästä, oli ne sitten lingottu tai puristettu). Lingot on usein kuulemma helpompia mutta puristin säilyttää ravinteet paremmin. Mulla on mehupuristin mallia Wilfa JuiceMaster ja se maksoi noin satasen. Myös Lidlissä ajoittain myytävää mehustinta on kehuttu paljon ja ne myyntiin tulevat erät viedään aikalailla heti käsistä.

2 thoughts on “Pro mehustamisniksejä

  1. Vitsit tässä oli paljon hyviä vinkkejä ja uutta tietoa, vaikka olen mehustanut aika paljon viimeisen kahden vuoden aikana! Erityisesti tietoisku melonien yhdistelemisestä ja vinkki vissyn lisäämisestä mehuun – ei oo ikinä tullut mieleenkään! (Ja Lidl <3)
    – GG

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s