Suuri kaamosmasennustaisto

määää.JPG

julkaistu lily.fi-sivustolla 20.8.2017

Ensiaavistukset syksystä tulivat tänä vuonna tavallista aiemmin, jo kesäloman viimeisellä viikolla, kun iltojen pimentymisen alkoi ihan selkeästi huomata. Pahoittelut siis teille jotka vielä elätte kesää, mutta minä olen tänä vuonna päättänyt valmistautua ajoissa: Aion aloittaa postaussarjan siitä, millä kaikilla keinoilla kaamosmasennusta vastaan voi taistella. Omalla kohdallani ei siis ole kyse siitä, ettenkö vain tykkäisi kelien viilenemisestä, sateesta tai kesärientojen loppumisesta (ja suorastaan rakastan kynttilätunnelmointia, kerrospukeutumista sekä villasukkia) vaan aivoni yksinkertaisesti menevät ihan tilttiin aina kun vuorokauden valoisa aika alkaa vähentyä. Ahdistuneisuusoireet pahenevat ja olen voimaton. Pahin vaihe on yleensä marraskuussa kun puissa ei ole enää lehtiä ja se kestää siihen asti, että pysyvä lumi (♥) saapuu. Kunnolla kaikki kuitenkin helpottaa taas vasta ensimmäisten sinivuokonnuppujen ilmaannuttua.

Minulla on tällä hetkellä syksyisän kantin pohdintalistalla (tai jo käytössä) ainakin seuraavat asiat: Puhdistuskuuri, aromaterapia, kukkaterapia, kodin & pihan valaistus, ulkoilu, kansanperinteet, jooga, pakuri ja yrtit. Juttelin asiasta myös työterveyshoitajan kanssa ja hän ehdotti tietysti  kirkasvalolamppua, sillä sen käytöstä on tutkitusti hyötyä. Lampuissa karvastelee vain se hinta, mutta lienisi se kyllä sellainen hankinta, joka maksaisi itsensä terveyden kautta takaisin.

Oi kohtalotoverit! Kertokaa omat vinkkinne tai liittykää mukaan tukiryhmään kommenttiboksissa ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s